2014. augusztus 27., szerda

Miért éppen Írország?



"English has become a world language so learning a traditional British English accent is not important.” vagyis „Az angol világnyelv lett, így nem fontos, hogy a hagyományos brit angolt tanuljuk.”

A fenti mondatot nem mi, hanem egyik prominens londoni partneriskolánk ügyvezető igazgatója mondta. És milyen igaza van!

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a magyar utasok még mindig ragaszkodnak a brit angolhoz és kizárólag Angliában szeretnének tanulni, sőt sokan Londonhoz ragaszkodnak, ami egyfelől érthető, hiszen Londont látni kell, nem vitatjuk, azt azonban igen, hogy csak ott, vagy kizárólag Angliában lehet megtanulni angolul. Természetesen távol álljon tőlünk, hogy bárkit le akarnánk beszélni Angliáról, csak azt szeretnénk ha az akcentustól való félelem, vagy a nem „helyes angol” beidegződés idejét múlná és nyitottak lennének a magyar utasok is más úti célokra, ahol ugyanúgy tökéletes angolt fognak elsajátítani, mint a ködös Albionban.

Ezzel a szándékkal indítjuk el mostani sorozatunkat, melyben bemutatjuk azokat az országokat, ahová kisebb ugyan az érdeklődés, viszont annál pozitívabb a visszajelzés.





Az egyik legfontosabb – legalábbis tanulás szempontjából – a híres ír vendégszeretet, amivel a külföldieket fogadják országukban. Barátságos, kedves, beszédes emberek, itt garantáljuk, hogy a családi szállás az egyik legjobb választás! Az írekkel ugyanis nem lehet nem beszélgetni, mert imádnak beszélni. Kell ennél több egy nyelvtanulónak?

Egy régi kedves utasunk mesélte, hogy mikor megérkezett Galwaybe az apartmanhoz, hirtelen nem tudott bejutni, már épp kezdett kétségbeesni, amikor az utcán járókelők megszólították, hogy miben tudnának segíteni. Azt hiszem ez sokat elárul erről a kedves népről.

Írország rendkívül biztonságos, ugyanakkor lüktető és színes. Keressünk bármilyen szabadidős elfoglaltságot, Írországban biztosan megtaláljuk – persze búvárkodni Máltára menjünk inkább:).

Az ország gazdag történelme és kelta kultúrája olyan extrát nyújt az ide látogatóknak, amit itt és csak itt kapnak meg. Gondoljunk csak a híres ír zenére vagy táncra. A városok, fesztiválok sokaságával várnak. Az ide utazó diákoknak számtalan lehetőség kínálkozik mind kulturális, mind pedig egyéb szabadidős tevékenységekre.

Ízelítőnek talán ennyi elég is, a többit tapasztaljátok meg saját szemetekkel!

Tehát, ahogy az írek mondják: Ceád Míle Failte, azaz Isten hozott!


Partneriskoláink Dublinban, Corkban és Galwayben várják diákjainkat.


3 megjegyzés: