2013. január 15., kedd

Franciául tudni kell!

Kevésbé népszerű, mint  az angol vagy  a német, de lássuk, miért is hasznos mégis, ha franciát tanulsz! 





1. Világnyelv
5 kontinensen több mint 200 millió ember beszél franciául, és az angol után a franciát tanulják a legszélesebb körben világszerte!

2. A munka nyelve
Az angol mellett a francia az a nyelv, amellyel megsokszorozhatjuk esélyeinket a munkaerő piacon. Ha beszélünk franciául, azzal megnyílnak előttünk az ajtók a nagy francia cégeknél Franciaország mellett Belgiumban, Svájcban, Kanadában és Afrikában is.

3. A kultúra nyelve
Ugye nem kell mondani, hogy a francia a nemzetközi nyelve a színház, a divat, a konyhaművészet, a tánc, és az építészet világának egyaránt.

4 Utazásokhoz
Franciaország a világ leglátogatottabb országa, 70 millió turistával évente! Mennyivel könnyebben elboldogulunk szebbnél szebb városaiban és vidékein, ha beszéljük a nyelvüket! És megint csak ne feledjük, hogy francia nyelvtudásunknak jó hasznát vehetjük Svájcban, Belgiumban, Monacóban, Kanadában, és olyan egzotikus úti céloknál is, mint Afrika, vagy a Seychelles-szigetek.

5. Egyetemi tanulmányok
A legjobb francia intézményekben tanulhatunk, ha mesterei vagyunk a nyelvnek! Innen már csak pár lépés, hogy neves intézményekhez felvételt nyerjünk.

6. Nemzetközi kapcsolatok nyelve
Az EU, UN, UNESCO, NATO, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Vörös Kereszt, és számos nemzetközi jogi hatóság hivatalos és munkanyelve a francia. Ha Strasbourgba, Brüsszelbe, vagy Luxemburgba vágyunk, ne feledjük, hogy az angol kevés lesz!

7. Nyissunk a világra!
Az angol és német után a francia a 3. leggyakrabban használt nyelv az internet világában. Többet nem is kell hozzátenni. :)

                                                         Gold Instinct | via Tumblr

8. Öröm tanulni
Könnyű vagy nem, azt döntse el mindenki saját maga, de hogy élmény tanulni, majd használni, annyi biztos!

9. Út a többi nyelvhez
Ha tudunk franciául, akkor már gyerekjáték a többi latin nyelv elsajátítása, de az angolban is rengeteget segít, gondoljunk csak a sok latinból származó szóra, kifejezésre.

10. A szerelem nyelve
Nincs is mit hozzáfűzni:)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése