2012. november 7., szerda

Hogy miért tanuljunk külföldön?

Összeszedtünk pár indokot miért is jó, ha külföldre mentek nyelvet tanulni.

                                       ~ Ð ℝ ℰ Ѧ ℳ € ℜ ❤ | via Tumblr





1. Új barátok: bár elsőnek kicsit félelmetes lehet egyedül nekivágni a nagyvilágnak, de ez a legjobb módja, hogy gyorsan és könnyedén új barátokat szerezzünk. A világ minden pontjából érkeznek a nyelviskolába diákok, csak úgy, mint TE is, és mivel szinte mindenki egyedül érkezik, így pillanatok alatt szélesíthetjük a „palettát”.
2. Magabiztosság: Ha eddig ez gyenge lábakon állt, akkor ezután szárnyalni fogsz! Nem lesz számodra lehetetlen, hiszen olyan dolgokat fogsz csinálni, amit eddig még nem, a siker pedig nem marad el! Kell ennél egyszerűbb és kellemesebb élmény egy kis bátorság begyűjtéséhez?

3. Függetlenség: Vannak emberek, akik nincsenek hozzászokva, hogy egyedül oldjanak meg dolgokat, ha belevágsz a külföldi nyelvtanulásba, nem csak a nyelvet tanulod meg, hanem azt is, hogyan gondoskodj magadról a családod nélkül. Ezután minden sokkal könnyebben megy majd az élet egyéb területein is.

4. Enni-inni: Természetesen ahány ház annyi szokás, és ahány ország annyi különböző konyha és ételek. Már csak a kulináris élvezetek miatt is érdemes!:)

5. A
sárga ördög: Itthoni barátaid mind sárgulnak majd az irigységtől, gondoljunk csak a Facebook posztokra, fotókra, ugye érted miről beszélek? Mindenki azt látja, hogy milyen fantasztikusan jól érzed magad! :) Ez természetesen okot ad a következő nyelvi útra.

6. Hívd el barátaidat is: Szerintem örömmel meglátogatnak majd téged, te pedig olyan profi idegenvezető leszel, mint egy helyi!

7. CV: és milyen jól mutat majd az önéletrajzodban a külföldi nyelvtanulás! A munkáltatók olyan embereket keresnek, akik magabiztosak és kitűnnek a tömegből. Hajrá!

8. Új kultúrák: A legtöbb ember csak ezért utazik külföldre, neked pedig ez egy extra, amit legkönnyebben úgy ismerhetsz meg, ha családot választasz tanulmányaid alatt.

9. Blog: A külföldi nyelvtanulás az egyik legjobb lehetőség, hogy elkezdj blogot írni, egyfelől magadnak is meglesznek az élmények, másfelől pedig megmutathatod másoknak is, hogy mik várnak rá, ha belevágnak a nagy kalandba.


10. Nyelvtanulás: A nyilvánvaló ok, természetesen a nyelv készségszintű elsajátítása, úgy, ahogy itthon sajnos lehetetlen. Soha többé nem fogsz fordítani, ezt garantálom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése