2014. október 15., szerda

Miért éppen Skócia?




Évente több mint 30 000 diák választja Skóciát angol tanulása helyszínéül. Talán benned is felmerül a kérdés, hogy miért éppen Skócia, mikor annyi helyszín közül lehet választani?
Hát lássuk:
1.      Skócia évszázadokra visszamenőleg magas szintű oktatással büszkélkedhet és talán nem kell mondani, vagy talán igen, hogy a skótok az egyike a világ népei közül, akik a legtöbb dolgot találták fel, melyek nélkül ma igen csak nagy bajban lennénk. Mint pl. a telefon, TV, penicillin, vagy a 3D-s számítógépes játékok, az iPod audio chip, vagy az első klónozott emlős, Dolly a bárány. 

2.      Skóciát évek óta folyamatosan azon országok közé sorolják az idelátogatók, ahol jó élni, mert befogadóak és igen barátságos emberek laknak itt, mert egy biztonságos világba csöppenünk, ahol jól megfér egymás mellett a nemzeti öntudat és a multikulturális közösségi szellem egyaránt.

3.      Vibráló kozmopolita városok, káprázatos tájak, számos különféle sportolási lehetőség, művészeti programok és fesztiválok sokasága várja a látogatót. Bármit is keressél, Skóciában jó eséllyel megtalálod!

4.      Brit vs. Skót angol? Talán ez az egyik legnagyobb akadály. Ott biztos valami furcsa angolt beszélnek, gondolják sokan, és természetesen, mint ahogy az összes angol anyanyelvű országban itt is fogunk hallani különbséget a kiejtésben. Egyénileg kell eldönteni, hogy ez valakit zavar vagy inspirál, mivel azonban kevesen beszélik azt a tiszta brit angolt, amit sokan kizárólagosnak hisznek, ezért azt ajánljuk, hogy ezen a téren is legyünk nyitottak. Minél több akcentust ismerünk meg, annál több emberrel fogunk tudni szót érteni a világban.